Naš pristup privatnosti

Pravne usluge udruge stanara su opredijeljene ka odgovornom i pravednom rukovanju vašim osobnim podacima sukladno sa principima o privatnosti podataka koji se nalaze u Zakonu o Privatnosti podataka 2000 (Vic) (Information Privacy Act 2000 (Vic)).

Ova izjava o privatnosti objašnjava koje informacije o vama mi možemo sakupljati i kako mi možemo ovu informaciju iskoristiti i razotkriti, kako nas vi možete uputiti ako želite ograničiti oporabu korištenja i razotkrivanja ove informacije; i procedure koje mi slijedimo a koje štite vašu privatnost. Naše obveze privatnosti prema strankama nisu navedene u ovim smjernicama o privatnosti ali su opisane u uvjetima pomoći (Conditions of Assistance).

Što to znači ‘osobni podaci’

Osobni podaci označavaju podatke ili mišljenje osobe koja može biti identificirana. Vrsta osobnih podataka koje mi sakupljamo uključuju ime, adresu, telefon i detalje email kontakta, detalje o žalbi i podatke koji su relevantni za zadatak koji obavljamo za vas.

Vaš pristanak

Samim pružanjem podataka o vama putem ovim internet stranica ili na drugi način, vi pristajete na sakupljanje, korištenje, razotkrivanje i prebacivanje tih podataka kao je to objašnjeno u ovim smjernicama o privatnosti.

Ukoliko mi promijenimo ove smjernice o privatnosti objaviti ćemo promjene na ovoj internet stranici i možemo postaviti obavijesti na druge stranice tako da ćete znati koje podatke sakupljamo i kako te podatke koristimo u svako doba. Promjene će stupati na snagu od objave na ovim internet stranicama.

Podaci koje sakupljamo o vama i kako ih koristimo i razotkrivamo

Mi možemo sakupljati podatke o vama pod određenim brojem okolnosti, uključujući kada tražite pravnu pomoć i savjet od nas; kada postavljate pitanje na bilo kojem dijelu stranice; kada idete na seminar ili drugi događaj koji mi pripremimo; kada potpisujete primitak informacija od nas, uključujući obuku; kada tražite ili stupate u radni odnos sa nama; ili kada nudite usluge ili pružate usluge nama.

Nećemo koristiti protuzakonite, bezrazumno nametljive ili prisilne metode sakupljanja podataka o vama.

Podaci koje sakupimo mogu uključivati vaše ime, poštansku adresu, email adresu u vezi vaših želja ili gdje je to relevantno i vezano za pravne usluge koje pružamo. Sa vremena na vrijeme, to može uključii podatke vašem zdravlju i detalje i upis u kaznenu evidenciju ako postoji.

Ukoliko nam ne pružite podatke koji su nm potrebni s vremena na vrijeme a koji su nam potrebni, mi vam nećemo moći pružiti usluge i ispuniti svrhu za koju ste zatražili podatke.

Mi možemo također sakupljati, koristiti i razotkrivati osobne podatke ili informacije gdje je to razumno neophodno za osnutak, izvršavanje ili obranu pravnog ili ispravnog potraživanja, ili u svrhu povjerljivog alternativnog procesa rješavanja sporova.

Moramo redovito izvijestiti vladu Viktorije kao i Federalnu vladu o statističkim podacima sa kojih je skinuta identifikacija u vezi naših usluga i stranaka. Ukoliko tražite stalni pravni savjet i pomoć od nas, od vas tražimo nas nas omogućite u ovome s time da ćete pružiti slijedeće podatke:

  • Spol
  • Ako se identificirate kao domorodac
  • Ako imate invaliditet
  • Izvor i raspon vaših primanja
  • Ukoliko vam je potreban tumač
  • Ukoliko primate mirovinu od Centrelinka ili isplatu koja podržava vaša primanja.

Naša stalna pravna pomoć se bazira na našem ugovoru da vam mi pružamo pomoć. Mi također sakupljamo osobne podatke u cilju:

  • procjene vašega prava na pravnu pomoć od nas
  • pomoći našem osoblju u pružanju pravne pomoći vama
  • omogućavanja ispunjavanja naših etičkih, profesionalnih i zakonskih obveza.

Također možemo koristiti sakupljene informacije i statističke podatke za medijske svrhe koje čine dio strategije društvene promjene od strane Udruge.

Pod nekim okolnostima, mi sakupljamo osobne podatke o vama od trećih stranaka. Na primjer, mi možemo sakupiti osobne podatke od drugih organizacija sa kojima ste bili u kontaktu, vladinih agencija, i druge podatke ili od pružatelja usluga ili iz podataka koji su u javnoj domeni.

Mi, naši radnici, agenti, savjetnici i podugovarači, mogu koristiti bilo koje podatke o vama koje smo sakupili tako da bi vam pružili pravni savjet, pomoć i informaciju, kako bi vam pružili naše informacije što se tiče vijesti, publikacija, seminara i događaja; kako bi poboljšali naše usluge i komunikacije prema vama; kako bi obradili vaše zahtjeve prema nama, i vaša zahtijevanja od nas; i u bilo koju drugu svrhu za koju je informacija proslijeđena nama ili za bilo koju svrhu u svezi sa ili vezanu za bilo što gore navedeno. Mi možemo također koristiti informacije ili podatke gdje nam je to zakonom dozvoljeno. Ovo uključuje okolnosti gdje ste izričito ili implicitno dali takvu dozvolu.

Mi možemo razotkriti vaše osobne podatke pod slijedećim okolnostima:

  • Ukoliko ste stranka pravnih usluga udruge stanara, mi možemo razotkriti vaše osobne podatke:
    • Pravnim zastupnicima, drugim pravnim specijalistima (uključujući posrednicima u pregovorima), savjetnicima ili stručnjacima koji rade na vašem slučaju; ili
    • Drugim društvenim pravnim uslugama ili pružateljima društvenih i dobrotvornih usluga u svrhu stjecanja dodatnih pravnih savjeta ili drugih oblika pomoći za vas.
  • Ukoliko smo došli do vaših osobnih podataka tijekom pružanja pravnih usluga bilo kojoj od naših stranaka, mi to možemo razotkriti toj stranci, gdje je to zakonom dopušteno ili drugima u svrhu pružanja tih usluga;
  • Mi možemo razotkriti vaše osobne podatke našim radnicima, agentima, savjetnicima i podugovaračima koji nam pomažu u vođenju naše organizacije, uključujući ovih internet stranica, ili pružanju vezanih usluga, i koji su predmet naših sigurnosnih obaveza i obaveza vezanih za privatnost; i
  • Mi ćemo razotkriti vaše osobne podatke gdje je to zakonom potrebno ili gdje imamo zakonsku ovlast to učiniti.

Podaci o drugim osobama koje vi pružite nama

Ukoliko pružite osobne podatke o nekoj drugoj osobi (kao na primjer rođaka ili prijatelja u ime kojega tražite pomoć) morate imati pravo razotkriti nam te podatke i da bez da mi poduzimamo slijedeće korake, mi možemo sakupljati, koristiti i razotkrivati te podatke kako je to opisano u ovim smjernicama o privatnosti. Napose, morate znati da li je osoba o kojoj se radi svjesna detalja ovih smjernica o privatnosti budući da se ovi detalji odnose na tu osobu, uključujući naš identitet, kako nas kontaktirati, naše svrhe sakupljanja podataka, našu praksu razotkrivanja podataka (uključujući razotkrivanje osobama van granica Australije), pravo osobe pristupa podacima i pravo žalbe na način rukovanja podacima i posljedice ako podaci nisu pruženi (naša nemogućnost pružanja usluga).

Održavanje podataka o vama sigurnima

Mi ćemo poduzeti shodne tehničke i organizacijske mjere kako bi održali podatke povjerljivima i adekvatno zaštićenima od gubitka, zloupotrebe i neovlaštenog pristupa. Podaci mogu biti pohranjeni na našim sistemima za obradu podataka ili u papirnatom obliku.

Vaša informacija neće biti zadržana kod nas duže nego što je to potrebno.

Obnavljanje podataka o vama

Ukoliko se bilo koji od vaših podataka promijeni, na primjer ako promijenite vašu email adresu ili ako želite poništiti bilo koji zahtjev koji ste podnijeli, molimo javite nam to putem emaila na adresu admin@tuv.org.au

Vaša prava

Imate pravo zatražiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama, ispravak bilo kojeg od podataka o vama koji je netočan i da podnesete prigovor na korištenje vaših osobnih podataka u svrhe marketinga. Također se možete žaliti ako ste zabrinuti o našem rukovanju vašim osobnih podacima.

Ukoliko želite učini bilo što od gore navedenog pošaljite email na adresu admin@tuv.org.au

Također možete nazvati na broj 03 9411 1444 i zatražiti da razgovarate se upraviteljem za pravne usluge (Legal Service Manager).

Mi ćemo razmotriti bilo koju žalbu koju primimo i dati ćemo pravovremeni odgovor (obično 30 dana od primitka). Ukoliko niste zadovoljni sa našim odgovorom, možete se žaliti relevantnom regulatoru za privatnost. Mi ćemo pružiti detalje vašeg relevantnog regulatora na zahtjev.

Kako nas kontaktirati

Vaši pogledi na naše smjernice o privatnosti kao i na naše internet stranice su dobrodošli. Ukoliko nas želite kontaktirati sa pitanjima ili komentarima, molimo pošaljite email na adresu admin@tuv.org.au ili pošaljite pismo na adresu Legal Service Manager, Tenants Union of Victoria, P.O Box 234, FITZROY, VIC 3065.

 


Our approach to privacy | Croatian

Tenants Victoria acknowledges the support of the Victorian Government.